Tweede Women Empowerment Event in teken van eerlijke, duurzame wereld

Tijdens het Women Empowerment Event van de ambassadeursconferentie op vrijdag 1 februari ontmoetten vrouwelijke ambassadeurs invloedrijke mediavrouwen. Ze praatten aan de hand van stellingen over duurzaamheid, inclusiviteit en sociaal ondernemen. Het doel: van elkaar leren en elkaar inspireren.

Alle spreeksters tijdens het women empowerment event

Alle spreeksters tijdens het women empowerment event

Onder leiding van presentatrice Iris van Lunenburg bespraken de vrouwen verschillende stellingen. Een paar deelnemers hielden daarnaast een korte presentatie. Vooraf gaven ze hun persoonlijke kijk op de drie centrale thema’s:

Ambassadeur Karin Boven (Soedan) en freestyle voetbalster Rocky Hehakaija over sociaal ondernemen

Ambassadeur Ardi Stoios-Braken (Pakistan) en presentatrice en programmamaakster Iris van Lunenburg over Diversiteit en inclusiviteit

Ambassadeur duurzame ontwikkeling & arctisch ambassadeur Carola van Rijnsoever en actrice & sociaal onderneemster Hanna Verboom over duurzaamheid

Deze onderwerpen zijn belangrijk voor BZ, ook omdat ze nauw samenhangen met de positie van vrouwen. De deelnemende ambassadeurs werken ieder op hun eigen manier aan een eerlijke en duurzame wereld met kansen, vrijheid en een menswaardig bestaan voor iedereen. Zij werken bijvoorbeeld mee aan afspraken over maatschappelijk verantwoord ondernemen, zodat handel en investeringen kunnen bijdragen aan het halen van de wereldwijde gestelde duurzaamheidsdoelen.

Het is de tweede keer dat dit evenement plaatsvindt. De eerste editie was na de ambassadeursconferentie van 2018.  Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert deze bijeenkomsten zodat de vrouwen van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen inspireren en hun vaak invloedrijke netwerken kunnen samenbrengen. Die van vrouwelijke ambassadeurs die opereren op internationaal niveau. En die van vrouwen die schrijven, acteren, regisseren of ondernemen en zo een publiek bereiken dat zij in beweging kunnen brengen.

Overzicht van het women empowerment event