Duurzaamheid: veel kansen voor vrouwen

Tijdens het Women Empowerment Event van de ambassadeursconferentie gaan zes powervrouwen met elkaar in gesprek. We vroegen Hanna Verboom en Carola van Rijnsoever vooraf naar hun drijfveer en wens voor 2019.

Carola van Rijnsoever

Carola van Rijnsoever, directeur Inclusieve Groene Groei en ambassadeur Duurzame Ontwikkeling: 'Vrouwen profiteren van duurzame ontwikkeling'

'Duurzame ontwikkeling gaat vooral vrouwen voordeel opleveren. Denk aan duurzaam opgewekte energie: vrouwen hoeven niet meer het bos in om hout te verzamelen om op te koken. Dat scheelt tijd en is veiliger. Denk aan schoon water: meisjes hoeven niet meer te stoppen met school zodra ze ongesteld worden, want er zijn toiletten en kranen. Gezonde voeding: van levensbelang voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Maar naast doelgroep, zijn vrouwen ook actor in duurzame ontwikkeling. Al zouden ze dat naar mijn mening meer moeten zijn. In mijn wereld zie je vooral mannelijke ingenieurs. Maar als je betere oplossingen wilt voor koken en wc’s heb je ook vrouwen nodig, ja echt. Het is jammer dat zoveel vrouwelijk talent onbenut blijft, bijvoorbeeld omdat vrouwen hun carrière opgeven voor het moederschap.

Zelf voel ik een sterke drijfveer om me in te zetten voor duurzame ontwikkeling, omdat ik heb gezien dat economische ontwikkeling en duurzaamheid samen kunnen gaan. En dat moet ook, willen we de opwarming van de aarde tot liefst 1,5 graad en maximaal 2 graden beperken. Mijn wens voor 2019: dat het lukt om de ambities op te schroeven.'

Hanna Verboom

Hanna Verboom, filmmaker en sociaal ondernemer: 'Duurzaamheid begint bij zorg voor elkaar'

'Ik zie veel sterke Afrikaanse vrouwen door mijn stichting Get it done en eerder tijdens mijn werk voor de VN. Zoals Gloria uit Cameroon die trainingen schapenhoeden organiseert, om andere vrouwen aan een inkomen te helpen. Of Fatima die in Darfur de voedselhulp coördineert. Vrouwelijke leiders, dat zie ik trouwens ook in Nederland, zetten zich graag in voor de community. Zoals Yvon van cateringbedrijf tante Tosti voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mannelijke leiders focussen vaak meer op profit dan people. Allebei nodig, maar in sociale projecten vertrouw ik mijn geld liever toe aan een vrouw.

Als je het hebt over duurzaamheid, hoop ik op een omslag in denken: van individualistisch naar zorg voor elkaar. Van 'ik denk dus ik ben' naar het Afrikaanse Ubuntu: 'wij zijn dus ik ben'. Ik ben opgegroeid in Kenia en Oeganda en heb daar veel armoede gezien, maar ook hechte gemeenschappen. Wij zijn in Nederland economisch verder, maar ik zie hier veel meer burn-outs en depressies dan bij mijn Afrikaanse vrienden. Zelf haalde ik geen voldoening meer uit het acteren in de spotlights; ik focus nu op mijn sociale projecten.

Voor 2019 hoop ik met Get it done nog meer jonge talenten te koppelen aan sociale initiatieven en met mijn filmplatform Cinetree nog veel meer mensen te bereiken. Maar dit jaar staat ook in het teken van moederschap – over vier maanden is het zover – en de balans tussen gezin en werk. Over vrouwelijk leiderschap gesproken.'