Afsluiting van Ambassadeursconferentie 2019

Aan het einde van de ambassadeursconferentie zijn er een paar hoogtepunten. De deelnemers nemen afscheid van 5 collega's die in de loop van 2019 met pensioen gaan. Ambassade Zagreb sleept de duurzaamheidsprijs in de wacht. 

In een Grote Zaal van Rijnstraat 8 zitten de circa 150 ambassadeurs, permanent vertegenwoordigers en consuls-generaal opnieuw bij elkaar. Het is tijd voor de formele afsluiting van de Ambassadeursconferentie 2019.

Vertrekkende ambassadeurs in het zonnetje gezet

v.l.n.r. Ron van Dartel, Renée Jones-Bos, Ed Kronenburg, Joke Brandt, Henne Schuwer, Ed Hoeks

Duurzaamheidsprijs

Eerst is er nog een prijsuitreiking. De Rank Your Embassy - Mission Sustainable hoofdprijs krijgt ambassadeur Henk Voskamp in Zagreb (Kroatië).

Duurzaamheidsprijzen

v.l.n.r. Henk-Cor van de Kwast, plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering Joan Wiegman, Henk Voskamp

Hij en zijn team mogen zich een heel jaar 'meest duurzame ambassade van 2019' noemen. Een andere prijs gaat naar het team van Henk-Cor van de Kwast in Bratislava (Slowakije). Hij sleept de BZ-publieksprijs voor duurzaamheid in de wacht.

Vertrek

Daarna geeft moderator Laurens den Hartog het woord aan secretaris-generaal Joke Brandt. Zij zegt: 'Mij rest nog een belangrijk onderdeel. Voor 5 van onze collega's is dit waarschijnlijk de laatste ambassadeursconferentie waaraan zij deelnemen. Het is voor mij een bijzondere groep. Niet alleen omdat we afscheid nemen van twee van mijn voorgangers. Maar ook omdat jullie alle vijf een zeer bijzondere carriére achter de rug hebben.'

Vertrekkende ambassadeurs in het zonnetje gezet

Eén voor één zet ze de vijf ambassadeurs in het zonnetje. Met hartelijke woorden en hoogtepunten uit hun lange en diverse carriéres bedankt ze achtereenvolgens Ed Kronenburg (Beijing), Ed Hoeks (Oekraine), Henne Schuwer (Washington D.C.), Renée Jones-Bos (Moskou) en Ron van Dartel (Warschau) voor al hun inzet en werk. 'Allemaal zullen we jullie missen.'