Ambassadeurs over beelden uit wereldnieuws

Een samenwerking tussen World Press Photo en het ministerie van Buitenlandse Zaken zorgt net als vorig jaar voor een tentoonstelling van 7 verhalen tijdens de Ambassadeursconferentie. De ambassadeurs vertellen wat een selectie van indrukwekkende foto’s bij hen oproept.

Finding Freedom in the Water

Zwemlerares Chema (17) knipt met haar vingers terwijl ze onder water verdwijnt in de oceaan bij het dorp Nungwi

Krachtig beeld

De expositie toont beelden van 7 prijswinnende World Press foto's.  Bij deze beelden uit het wereldnieuws vertellen de ambassadeurs hun verhalen achter de schermen. Ze haken aan bij de thema’s die op het programma van de ambassadeurs staan. Zoals bijvoorbeeld vrouwen- en mensenrechten, bijstand voor Nederlanders, milieu en klimaat, handel, en veiligheid.

De tentoonstelling is te zien op een aantal momenten van de conferentie. Op dinsdag tijdens de ontmoeting met Nederlandse netwerkpartners en op woensdag tijdens de bedrijvendag in de Fokker Terminal.  Daarna is de tentoonstelling van 1 tot 14 februari te zien in het kantoorgebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Rijnstraat, Den Haag).

#diplomatieraakt

Het zijn niet de enige verhalen over het werk van Buitenlandse Zaken die rondom de conferentie te vinden zijn. Met de hashtag #diplomatieraakt vertellen de ambassadeurs de hele week over momenten, situaties en voorbeelden die hen raken. Daarmee maken ze concreet waarom diplomatie voor Nederland en Nederlanders belangrijk is. Ze laten zo zien wat de kracht van diplomatie is en hoe ze zich wereldwijd inspannen voor Nederlandse belangen en waarden.

Zeven verhalen

Aan het woord komen (alfabetische volgorde):