Samenwerking met World Press toont verhalen achter de foto

Een samenwerking tussen World Press Photo en het ministerie van Buitenlandse Zaken zorgt tijdens de Ambassadeursconferentie voor een heuse mini-expo met foto's en verhalen die er toe doen. World Press selecteerde een aantal foto’s van de winnaars van WPP 2017. Negen ambassadeurs vertellen wat deze foto’s bij hen oproepen. Hoe zij de thema’s van de beelden verbinden met het werk dat zij dagelijks in het buitenland voor Nederland doen.

Elke dag

De foto’s laten zien waarmee ambassadeurs dag in dag uit bezig zijn’, zei secretaris-generaal Joke Brandt maandag in het Haagse stadhuis. Daar hadden de ambassadeurs op de eerste dag van de conferentie een ontmoeting met Nederlandse netwerkpartners.

De mini-expo toont beelden die aanhaken aan thema’s die op het programma van de ambassadeurs staan. Zoals bijvoorbeeld veiligheid, migratie, economische kansen, bijstand voor Nederlanders, of milieu en klimaat.  

Negen verhalen

In alfabetische volgorde komen aan het woord:

Negen ambassadeurs aan het woord

Zie ook